вторник, 16 септември 2008 г.

Росица Пейчева и нейния нов албум

Росица Пейчева pop folk

Росица Пейчева съвсем скоро ще зарадва всички свои почитатели с първия си самостоятелен албум “Пея за вас”. В първия самостоятелен проект на певицата са включени 14 песни, запазили автентичното родопско звучене. Сред тях са и три народни китки – “Родопска китка”, “Шарена китка” и “Македонска китка”. В “Родопска китка” са включени 2 народни песни с аранжимент на Димитър Петров – “Пустоно лудо и младо” и “Стига ми се, момне ле, навдигай”. “Тъй, тъй” и “Събрали са се, събрали” пък са песните, включени в “Шарена китка”. Две от най-обичаните македонски мелодии ще намерите в “Македонска китка” – “Ти, убава девойко” и “Стойне бре, Стойне”. В албума “Пея за вас” в изпълнение на Роси Пейчева ще откриете и някои от най- популярните родопски мелодии. Сред тях са “Сестра, брата кани”, “Вечеряй, Радо”, “Заспала е Ружка”, “Оти ма даде, майчинко” и много други. Първият самостоятелен албум на Росица Пейчева, “Пея за вас”, се очаква да излезе на музикалния пазар в края на месец май.

Роси Пейчева ще направи испанска промоция на дебютния си албум "Пея за вас”. Народната певица ще представи песните си пред българската общност в Памплона на 24 май. Росица Пейчева зарадва всички своите почитатели с първия си самостоятелен албум "Пея за вас" буквално преди часове. В дебютния проект на певицата са включени 14 песни, запазили автентичното родопско звучене. Сред тях са и три народни китки – "Родопска китка", "Шарена китка" и "Македонска китка". В "Родопска китка" са включени 2 народни песни с аранжимент на Димитър Петров – "Пустоно лудо и младо" и "Стига ми се, момне ле, навдигай". "Тъй, тъй" и "Събрали са се, събрали" пък са песните, включени в "Шарена китка". Две от най-обичаните македонски мелодии ще намерите в "Македонска китка" – "Ти, убава девойко" и "Стойне бре, Стойне". В албума "Пея за вас" в изпълнение на Роси Пейчева ще откриете и някои от най- популярните родопски мелодии. Сред тях са "Сестра, брата кани", "Вечеряй, Радо", "Заспала е Ружка", "Оти ма даде, майчинко" и много други.

Източник: Пайнер www.payner.bg




Няма коментари:

  © Home Decorating Ideas, Interior Decoration Home Decorating Ideas, Interior Decoration by Kitchen Decoration Kitchen 2008

Back to TOP